Header Header2
Jury

Juryleden

De jury bestaat uit 15 experts uit verschillende relevante disciplines, zoals tijdschriften, galeries, mode, reclame en autonome fotografie. Aan de juryleden is de opdracht om te zoeken naar het werk dat voldoet aan het tijdsbeeld van 2013.

Het jureren gebeurt in 2 fases. Allereerst zullen 15 experts online een eerste selectie maken, waarbij zij letten  op 'stopping power', elk beeld moet voor zichzelf spreken. In de tweede ronde nomineert een afvaardiging van vijf juryleden, de 'kernjury', 40 fotografen.

Uit deze genomineerden kiest de jury 3 winnaars.

Cke

Kernjurylid: Merel Bem - Kunsthistorica

Merel studeerde kunstgeschiedenis aan de UvA en volgde colleges Literatuur, Film-­ en Architectuurwetenschappen aan New York University. Zij schrijft over fotografie voor de Volkskrant, maar ook over kunst en cultuur in het algemeen voor andere media, zoals Kunstbeeld, Elle en VN.

Van 2006 tot 2010 begeleidde zij studenten fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie. Alles wat ze schrijft is terug te vinden op haar blog, The Aubergine Coat.

Cke

Kernjurylid: Marcel Christ - Stilleven fotograaf

Marcel studeerde cum laude af aan de Fotoacademie. Hij onderscheid zich met zijn stillevens waarin hij de afgebeelde voorwerpen een bijzondere levenskracht mee geeft.

De momenten die met het blote oog niet zichtbaar zijn intrigeren hem en legt hij op camera vast. Hij creëert als het ware het ‘toeval’. Haarscherpe (kapot) vallende objecten en opspattende vloeistoffen zijn het resultaat. De meest gewone objecten verandert hij in een kunstwerk.

Zijn stijl heeft de aandacht getrokken van (inter-)nationale klanten als Johnnie Walker, Absolut Vodka, Evian, Heineken, Coca Cola en Stella Artois. Marcel Christ won talloze prijzen waaronder vele malen bij PANL en AOP Awards (Zilver)

 

www.marcelchrist.com

Cke

Kernjurylid: Peter Hamelinck - Creative director G-star Raw

Peter begon zijn carrière als fotograaf voor bladen als Dutch, deed de Hallo© Academie en werkt sindsdien als artdirector voor o.a. StrawberryFrog Amsterdam, Bates RedCell in Lissabon en FHV/BBDO, op klanten als Cap Gemini, Onitsuka Tiger, Hi en Interpolis.

De laatste jaren was hij met Thijs de Boer eindverantwoordelijk voor alle klanten bij Havas Worldwide Amsterdam (voorheen Euro RSCG Amsterdam), en won in deze periode onder meer een Clio Award, Cannes Lion en Eurobest Award.

Sinds januari 2013 werkt hij voor G-Star.

Cke

Kernjurylid: Sabrina Kamstra – Curator Academisch Medisch Centrum

Sabrina Kamstra is kunsthistorica en sinds 1997 hoofd Kunstzaken van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, een openbare collectie van Nederlandse hedendaagse kunst die ruim 6000 kunstwerken omvat.

Daarvoor werkte zij als Directeur culturele zaken van het Japan-Nederland Instituut en was zij werkzaam als conservator bij Stichting De Appel.

Sinds 2011 is zij voorzitter van de VBCN - Vereniging Bedrijfscollecties Nederland.

www.amc.nl/kunst

Cke

Kernjurylid: Jeroen van Zwam – Creative director

Jeroen is sinds 2007 creative director voor Publicis. Daarnaast werkt hij sinds 2013 ook voor andere opdrachtgevers. Na zijn studie Grafische Vormgeving aan de kunstacademie, begon Jeroen te werken in de reclame.

Hij werkt oa voor reclamebureau Unicom in Groningen en de Amsterdamse bureau’s, Result DDB, PMSvW/Y&R en N=5. Jeroen heeft veel (inter)nationale prijzen gewonnen, waaronder drie Lions op het internationale festival in Cannes.

Hij vindt dat je fotografie als volwassen kunstvorm moet beschouwen en is langzaam aan ook begonnen zijn favoriete foto’s te verzamelen.

Cke

Online jurylid: Roos Bulder - Marketing Communication Manger bij Samsung Nederland

Roos is oa verantwoordelijk voor alle marketing communicatie op het gebied van fotografie. In november 2012 de eerste live fotografie expositie georganiseerd met een aantal bekende straatfotografen. Uiteindelijk is dit event genomineerd voor de Spin Awards en SAN awards.
Met haar 8 jaar ervaring als marketeer verantwoordelijk geweest voor veel campagnes bij L’Oreal Paris, Garnier, Danone en Samsung.

 

Samsung.nl

Cke

Online jurylid: Eric Elenbaas - Eigenaar Eric Elenbaas Agency

Eric Elenbaas is eigenaar en oprichter van Eric Elenbaas Agency. Het agentschap is in 2000 opgericht en vertegenwoordigt 23 creatieven, waaronder fotografen ca 10 fotografen.
Het agentschap houdt zich bezig met persoonlijk en creatief management en fotografie  producties .
Eigenaar en visionair Eric draagt zijn creatieven op handen, is altijd op zoek naar nieuwe wegen en klanten, houdt ervan ‘ groot te denken’ en stelt kwaliteit boven alles!

Eric Elenbaas Agency

Cke

Online jurylid: Bert Kerkhof - Art-director TBWA

Bert heeft gewerkt voor FHV/BBDO, JWT en EuroRSCG en sinds 6 jaar bij TBWA.

Fotografisch hoogtepunt wat hem betreft: 2 beelden gemaakt boven New York samen met Jaap Vliegenthart voor een champagne van Citroën, waarin in een tweetal aerial shots gebouwen de teksten ‘Eat me’ en ‘Kick me’ vormen.

Ofschoon hij een liefhebber is van pure fotografie was het interessant om te zien hoe fotografie, 3D en beeldbewerking elkaar kunnen versterken.

tbwa.nl

Cke

Online jurylid: Martin Pyper - Grafisch ontwerper / art-director / eigenaar me studio

Hij werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers in zowel de commerciële als de culturele sector. (o.a. Het Nationale Ballet, TNT Post, FotoFestival Naarden, Het Metropole Orkest). Voornaamste werkzaamheden zijn identiteiten, affiches, online en boeken.

Voorheen was hij creatief directeur bij PPGH/JWT (‘03-’05), design director bij FHV/BBDO (‘99-’03), senior ontwerper bij VBAT (‘92-’97) en werkte bij diverse bureaus in Londen en Cambridge tussen 88 en 92.

www.mestudio.info

Cke

Online jurylid: Pieter Schol - Art director Vrij Nederland

Pieter Schol is art director. Volgde een opleiding op de School voor de Journalistiek in Utrecht als dagblad en televisiejournalist. Later werd hij art director van tijdschriften als AvantGarde, Esquire, Rails, Safe, Nautique, Blvd, Dif, Vrij Nederland, De Pers, De Liefde en sinds kort weer Vrij Nederland. Ook was hij hoofdredacteur van Blvdman. De laatste vijf jaar heeft hij zich voor de stad Rotterdam voornamelijk beziggehouden met online nieuws en moving magazines.

vn.nl

Cke

Online jurylid: Rahi Rezvani - fotograaf

It’s obvious when someone points it out, why some art touches our hearts whilst some leaves us cold. The fantasy work of Rahi Rezvani is willful, but not stubborn and self-assumed, it is based on the principals and systems of visual art. There is something very different about his work, and subjects.The expertise of Rahi Rezvani in other genres of art is another motive for his visual strength: portraits, still lifes, realistic scenes, all open for interpretation.Rahi Rezvani captures things his way, and this holds universal appeal. He has a unique vision and authentic style. Recognized as an artist Rahi Rezvani is focused in the areas of creative art.

Rahi Rezvani

Cke

Online jurylid: Pim Trooster - Beeldend kunstenaar en freelance curator

Pim is beeldend kunstenaar; freelance curator en organisator van tentoonstellingen en hedendaagse kunstprojecten; sinds 2010 artistiek leider van artist in residence-organisatie KiK; initiator/organisator/curator van kunstenaarsinitiatief P.ART of your life (sinds 2009) / Stichting Safe (van 1995 tot 2009); sinds 2010 adviseur/commissielid bij het Mondriaan Fonds voorheen Fonds BKVB; sinds 2002 scout voor VIVA-collections on tour-, en voor Prix de Rome in 2013.

Pim Trooster

Cke

Online jurylid: Sabine Verschueren - Art-director

Sabine Verschueren is bekend als artdirector van bladen als Quote, Elle, Carp, Avenue, Rails, tijdschrift voor het Rijksmuseum Oog en DeLUXE de 2 maandelijkse bijlage van het NRC. Onlangs restylde zij samen met Marcel de Vries de PS, de dagelijkse bijlage van het Parool. Samen met Marieke Kitzen verzorgenden zij ook de Campagne voor het Parool die de stad wekenlang verraderlijk zoet pastel kleurde.
Verschueren maakt behalve tijdschriften ook foto/kunst boeken en huisstijlen. Onder haar opdrachtgevers bevinden zich uitgevers, musea, kunstenaars en bedrijven.

sabine verschueren

Cke

Online jurylid : Kim van der Hoeven - Coordinerend beeldredacteur Glamour

Kim werkte 10 jaar als producer bij Endemol Nederland, waar zij voornamelijk modeprogramma's produceerde. Sinds 2007 is zij beeldredacteur van Glamour (uitgeverij Condenast), waar zij met nationale als internationale fotografen kan werken.

Glamour

Cke

Online jurylid: Peter van Rhoon - Creative Director/ Publisher/ Editor

Peter is uitgever en creatief directeur van CODE magazine / Supertroopers / Run2Day magazine / Urban Arts Foundation

Code magazine